Naše projekty Naše články a stanoviska

Rozalio vydá 100 000 letáčků v projektu „Očkování – vím zas o něco víc“

Praha, 2. prosince 2019

Česká republika již zítra oslaví Giving Tuesday, mezinárodní svátek dárcovství a den dobrých skutků. Rozalio chce v tento nejštědřejší den v roce získat finanční prostředky pro podporu samostatného a informovaného rozhodování o očkování.

Světový svátek dárcovství a dobrých skutků Giving Tuesday zastřešuje v Česku Asociace společenské odpovědnosti. Oslavy se konají po celém světě vždy ve stejný den, v úterý následujícím po Dni díkůvzdání, a to jako kontrast k nákupnímu šílenství na Black Friday. Letos svátek připadá na úterý 3. prosince, čímž zároveň otevírá charitativní sezónu před Vánocemi a koncem roku. Celý svět, včetně Česka, se v tento den spojí, aby pomáhal a konal dobro. 

V příštím roce vytvoří Rozalio v rámci projektu Očkování – vím zas o něco víc letáčky, kterých vydá 100 000 kusů. Zároveň vznikne nový, přehlednější web, kde lidé najdou interaktivní grafiku, která bude obsahovat podrobnější informace k jednotlivým bodům z tištěného letáčku i se zdroji.

„Rozalio požaduje informovanost a svobodnou volbu v očkování. Projektem Očkování – vím zas o něco víc podpoříme informované a samostatné rozhodování v péči o zdraví dětí,“ říká Dagmar Sláčalová, fundraiserka spolku Rozalio.

Získané dary využije Rozalio pro tvorbu, tisk a distribuci letáčků a vytvoření nového webu. Podpořte i vy informované rozhodování o očkování na https://www.darujme.cz/projekt/1202195, kde získáte další informace o projektu.