Naše články a stanoviska

Nová petice spolku Rozalio se podepisuje na více než 100 místech České republiky

Umožnit docházku do školky všem dětem a účast na škole v přírodě nebo táboru všem spolužákům bez ohledu na očkování požaduje petice za odstranění diskriminace dětí v přístupu do kolektivů v rámci povinného očkování. Spolek Rozalio ji vydal 15. října 2019!

Nyní je ten pravý čas usilovat o změnu v systému očkování!

Každý občan může petici podepsat jak elektronicky, tak fyzicky. Podpisy se sčítají zvlášť a obě verze mají svůj význam. Zatímco elektronických podpisů se sešlo zatím 2 800, těch fyzických očekáváme daleko více. Podpora a nadšení je velké, napříč Českou republikou začala spontánně vznikat podpisová místa. Nyní je jich kolem stovky a každou chvílí přibývají další. Pro přehlednost jsme sestavili mapu podpisových míst.

Přicházejí nám první podepsané archy, lidé posílají také fotky z podpisových akcí a nadšení šíří dál. Máme z toho velkou radost!

Prosíme, abyste mezi 28. 11. a 2. 12. poslali všechny archy Martině Suchánkové na adresu Voskovcova 986/12, 152 00 Praha 5 (adresa je uvedena také na každém petičním archu). Rozalio následně petici s fyzickými podpisy předloží Petičnímu výboru PSP, který zasedá 10. prosince 2019.

Tímto však nekončíme! Petice poběží dále, v průběhu projednávání můžeme dodat další sesbírané podpisy. Proto pouze vyměňte ty podepsané archy za prázdné a sbírejte dál. Dokud se zákon projednává, může se pro změny v systému očkování vyslovit svým podpisem každý občan, přičemž nemusí být státním příslušníkem ČR a věkové omezení také není zákonem stanoveno. Na papírové verzi uvádějte celou svou adresu, aby byl váš podpis naprosto platný.

Děkujeme všem za aktivitu, podporu a každý podpis!

Vaše Rozalio

PETICI PODEPISUJTE ELEKTRONICKY ZDE, KE STAŽENÍ PRO FYZICKÉ PODPISY ZDE. MAPU S MÍSTY NAJDETE ZDE.